Når var du hos fotografen sist?

Hvor mange fine bilder har du av deg og din kjære? Bilder du kunne tenke deg å ha i et album, henge opp på veggen eller sette i en liten ramme på kontorpulten på jobb feks? Må det være en fest for at noen skal ta bilder av dere? Er det kun på ferie eller på skitur man har med seg kameraet? Vi lever i raske tider og har mindre tid enn før. Alt skal skje med en gang og være så lettvint som mulig, men har du tatt et steg tilbake og pustet litt i det siste? Før tiden løper helt forbi, hva med å fryse tiden akkurat nå? Hvert øyeblikk er spesielt og man får det aldri tilbake. De fleste har et kamera nå til dags og de fleste duppedingser vi har kan fotografere. Antall bilder som tas hver dag er av kosmiske proporsjoner men er det ikke for det meste snapshots? Man peker kameraet mot noe, trykker på knappen og så har man et bilde. Enkelt og greit. Som regel havner de på Instagram eller Facebook og så er vi ferdige med dem. 

Jeg tror at de fleste syns det er ubehagelig å bli fotografert. Det syns hvertfall jeg, paradoksalt nok hehe. Mye av grunnen vil jeg tro er fordi å bli fotografert minner oss om onkel Johnny eller ei venninne som peker det digitale speilreflekskameraet sitt opp i ansiktet og sier "Klem dere sammen! Nærmere! Sånn ja! Smiiiiil!". Du har kanskje hørt uttrykket "like a deer i headlights" før? for det er nettopp det det ser ut som. Litt blasse, påtvungne smil som mister gløden mens onkel fikler med innstillingene på kameraet sitt. 

Det er ikke bare å kjøpe seg et fancy kamera med masse knapper på og så blir bildene automatisk fantastiske. Mye kunnskap og øvelse trengs for å få fine bilder så vær så snill og ikke la hvem som helst få avgjøre hvordan du blir avbildet for evigheten. Gå til en skikkelig fotograf. Du vil ikke angre så lenge du gjør skikkelig research først.
Noen gode tips å ha med seg når man leter etter fotograf er å se på hjemmesiden. Hva har fotografen gjort før? Liker du bildene? En fotograf vil veldig sjeldent gjøre en annen fotografs jobb så what you see is what you get er en god tommelfingerregel. Spør hva som er inkludert i prisen. Hvor lang tid tar det? Hvor mange bilder får du? Er de redigert? Kan du fremkalle selv, eller må du kjøpe forstørrelser etterpå? Spør om å få se et eksempel på hva som har blitt levert til en annen kunde. Den største feilen man gjør når man velger en fotograf er å ikke gjøre grundig nok forarbeid. Fotografi er kunst og hver fotograf er unik på sin egen måte. Let til du finner en som resonnerer med hjertet ditt.

Når jeg fotograferer et kjærestepar prøver jeg å få paret til å glemme at jeg er tilstede. Jeg vil la dem være forelsket i hverandre og fange følelsene mellom dem og det som gjør akkurat dem unike. Å bli fotografert skal være gøy. En positiv opplevelse. Om du er nyforelsket og vil ha noen gode minner eller om du allerede er gift så vil jeg gjerne fotografere dere. Kanskje du vil overraske din kjære med bilder når dere feirer noen års bryllupsdag? Flere bilder av kjærester finner du her og så vil jeg gjerne høre fra deg om du er interessert i å la meg fotografere deg :)